Prora

Resan i Tyskland börjar i Sassnitz. Därifrån är det bara femton minuters bilfärd till vår första destination, KdF-bad Prora. Anläggningen byggdes som en del av Kraft durch Freude-projektet.  Fler bilder här.

 

I övrigt har jag några generella observationer om Tyskland och tyskarna.
Tyskarna badar gärna nakna – båda könen, alla åldrar. Som svensk känns det lite ovant, men man vänjer sig.
Vägarna är ett kapitel för sig. Körfälten på en vanlig stadsgata eller landsväg är som en svensk cykelbana ungefär, och alla hastighetsskyltar verkar tolkas som rekommendationer. 80 knyck rakt genom centrum är ingen ovanlighet, även om det kryllar av gatuserveringar, turister etc. Se dig för innan du går över gatan!
Landsvägarna pryds frekvent på båda sidor av kors med namn. Jag förstår varför.  

I morgon ska jag skriva om hur jag hamnade på en gaybar i Berlin av misstag. Komisch!

Posted on July 12, 2010 at 21:28 by admin · Permalink
In: Uncategorized

Leave a Reply